Motivatie


 
Dakar is voor velen een droom, een uitdaging, zo ook voor mij. Maar ik ben niet iemand die enkel blijft dromen. Ik heb in het verleden al vele dromen waargemaakt en hoop dat het mij gegund is ook deze Dakardroom te verwezenlijken. Parijs-Dakar speelt al sinds de eerste rally in 1979 een grote rol in mijn leven. Ik was destijds 13 jaar en al vele jaren verslingerd aan alles wat met motoren te maken had. Ik kocht mijn eerste brommer toen ik tien jaar was. Sleutelen en rijden op brommers/motoren zijn sinds die tijd mijn passie. Op mijn 18e heb ik mijn eerste crossmotor gekocht. Het eerste half jaar ging ik oefenen op grasland en bouwland, daarna ging ik crossen.
 
 
 
Sinds 1988 neem ik deel aan crosswedstrijden, vijf jaar later ben ik ook gaan deelnemen aan Enduro’s in zowel binnen- als buitenland. Dit jaar heb ik deelgenomen aan de Touareg rally in Marokko om ervaring op te doen in het zand. Hoewel het veel concentratie vereiste, vond ik het een geweldige ervaring om te rijden in zandduinen. Verder staat de rally Berlijn-Breslau gepland, evenals een trainingsweek met het Adventure Addicts Assistance Dakar 2008 team in Tunesië.
 
 
 
 
Omdat ik mij bewust ben van de zwaarte van de Dakarrally ben ik ieder vrij uurtje aan het trainen. Ik train niet alleen met mijn motor, maar zorg er ook voor dan mijn eigen fysieke conditie heel erg goed is. Dat doe ik door zeker drie keer per week aan conditie en krachttraining te doen. Daarnaast word ik gecoacht door Henk Knuiman en Harry Oosting, twee ervaren Dakarrijders. Tijdens mijn trainingen besteed ik ook veel aandacht aan het navigeren met roadbook en GPS. Dit alles met als doel op 20 januari 2008 onder de finish door te rijden in Lac Rose. Ik hoop tijdens de dertigste editie van de Dakarrally mijn dertigjarige ervaring in het sleutelen en rijden op motoren in te mogen zetten.
Herwin Dakar ©  2008

Graphic Design by Webert

footer image footer image